onsdag 5 november 2008

Dagens soundtrack - eller dagens löpsedlar

Idag är vi alla Amerikaner


Lyssnar just på den 44:e presidenten av the United States of America Barack Obamas segertal. Och. Känslan som sprider sig är mycket mer än Expressens löpsedel 2 dagar efter 11 september 2001 något jag kan identifiera mig med än jag någonsin kunde då - Yes I Can

Yes We Can!

6 kommentarer:

Daniel sa...

Jag skriver inte om valet i min egen blogg men kan här förstås skriva att jag tycker att det var skönt att Obama blev vald. Mångas bild av USA och även deras egen bild av sig själva måste nog omförhandlas och ompositioneras nu när de får sin första svarta president.

Att Palin är ett skämt kan vi nog alla vara överrens om men själv blev jag rädd även för McCain efter att jag läste denna artikel:

http://www.rollingstone.com/news/coverstory/make_believe_maverick_the_real_john_mccain

För övrigt och apropå en annan diskussion så rekommenderar jag att du skaffar en räknare till bloggen. Det är deppigt att inte veta om någon läser det man skriver och du skriver ju ambitiös och långa texter som det säkert tar "lite" tid att få ihop...

Anders sa...

Ja, USA visade sig från sin bästa sida igår, eller, om man ska problematisera litegranna över detta slitna uttryck och mening jag nyss gav uttryck för; Från en av sina många goda sidor!

(Att det har många dåliga sidor också är allmänt känt, och de tenderar att inte sällan överskugga de goda...)

Tyvärr så funkade inte din länk nu, så jag vet inte vad nu även denne McCain gjort/sagt/varit/är - även om jag inte tror att han hade kunnat bli värre än Bush. Men om jag säger som så; McCain hade inte varit en katastrof på sin egen person, men utifrån att Sarah Palin skulle vara ett hjärtslag bort från Presidentposten, så skulle valet av McCain vara en katastrof i sig!

En räknare - intressant, hur och var skaffar man en sådan? Annars har jag problem med att jag inte vet hur man länkar, närmare bestämt hur man gör ett ord till en länk, utan att lägga ut hela länken i sin helhet?
Har även funderat på att lära mig Knuff, Twingly, eller liknande... men det får ta sin tid det. Som du säger - att skriva om saker andra än dagliga Blondinbella-dagbokshändelser etc. tar sin "lilla tid", så det är kul att veta om det är [anybody alive out there]. :-)

Mvh
Anders

Anonym sa...

Med tanke på valutgången så säger jag bara , tack för storstäderna. Där har man mindre konservativ syn på livet, är mer öppen, mer liberal och kort och gott röstar man mer lätt.

Anders sa...

Peter:

Jag såg en karta häromdagen över countyn där det mesta av ytan var förfärande amerikanskt rött - dvs konservativt. Vet inte om den avsåg valen till representanthus m.m. eller hur det ser utmed röstsplittring för de förenta amerikanska väljarna.

Ja, det tenderar att vara så i städerna, själv skulle jag som en konsekvens därav dock inte vilja se att fler bodde i städerna, utan att städernas öppenhet spred sig ut i landet. Vill jag bara betona. Med hänvisning till mina politiska sympatier samt yrkesval. ;-)

Anonym sa...

Jag tänkte skapa en länksida till dig som besöker min blogg. Så jag kommer att lägga upp en länk till din sida som tack för att du besöker mig och skriver lite om dig själv i kommentaren i inlägget som heter "Enbart länk till dig!" http://enbart.blogg.se/2008/november/enbart-till-dig.html

Så gå in till mitt inlägg svara på ett par frågor och länka till mig så länkar jag tillbaks.

PC

Josef Boberg sa...

Lev i Frihet ! - kan väl måhända vara åt hållet något för dom flesta, kanske... ?